Probleemomschrijving
Twence is een afvalverwerker met een duurzame missie: al het afval en biomassa willen zij opnieuw terugbrengen in de kringloop door er waardevolle grondstoffen en energie van te maken. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie en een duurzame samenleving. Varkensmest is één van de biomassastromen die verwerkt kan worden.
Twente kampt met een mestoverschot, waardoor er gekeken wordt hoe deze mest efficiënt en effectief gebruikt kan worden om energie op te wekken en schaarse grondstoffen terug te winnen. Om de varkenshouders voor dit project te werven, is er onder andere een online informatiebijeenkomst georganiseerd.
Nadat Twence eerder de data van de varkenshouders in Twente bij Prosu heeft aangeschaft, heeft zij deze groep middels een uitgebreide communicatiecampagne geïnformeerd over het project en de informatiebijeenkomst. Ondanks de vele aanmeldingen voor de bijeenkomst heeft Twence gekeken naar de mogelijkheden om nog meer deelnemers te werven.
De oplossing van Prosu
Om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomst nog beter gevolgd wordt, heeft Prosu namens Twence telefonisch contact opgenomen met de varkenshouders om te vragen of zij deze online bijeenkomst willen volgen. Daarbij is er ook de mogelijkheid gegeven om, bij een serieuze interesse in het mestverwerkingsproject, direct een afspraak te maken met de accountmanager.
Resultaat voor Twence
De belcampagne onder ruim 700 varkenshouders leverde een grote groep deelnemers op voor de informatiebijeenkomst. Ruim 25% van de varkenshouders heeft zich aangemeld voor deze bijeenkomst. Daarbij is er bij 17% van de varkenshouders een afspraak gemaakt om de mogelijkheden van het mestverwerkingsproject te bespreken.
Ilse Jansink, Manager Communicatie bij Twence B.V.
“Om te kunnen starten met de bouw van de mestverwaardingsinstallatie was het voor ons belangrijk om in korte tijd zoveel mogelijk mestcontracten af te sluiten. Prosu heeft ons hierbij enorm geholpen door telefonisch rechtstreeks met de varkenshouders in gesprek te gaan en hen tot actie te bewegen. De resultaten waren zeer positief en hebben absoluut bijgedragen aan het succes van de communicatiecampagne.”
Over Twence
Twence is opgericht door 14 Twentse gemeenten om samen meer te kunnen bereiken met slimme oplossingen voor duurzaamheid en energie. Met een gezamenlijke visie op afvalwerking heeft de organisatie zich sinds 1986 ontwikkeld tot boegbeeld en inspirator op het gebied van de circulaire economie in Oost-Nederland.